نما به عنوان اصلی ترین قسمت سازه بیشترین بار برودتی و حرارتی را دارا می باشد، از این رو در راستای کاهش اتلاف انرژی از نماهای مدرن با سیستم های جدید استفاده می گردد، که اتلاف انرژی را به حداقل می رساند. این نما ها اگرچه در ابتدا نسبت به سیستم های قدیمی دارای قیمت تمام شده بیشتری میباشند، اما پس از گذشت زمان با توجه به کاهش مصرف سوخت های فسیلی، بازگشت سرمایه خواهد داشت.
سیستم های نما
کرتن وال
سیستم آفتابگیر لوور
نمای اسپایدر
کامپوزیت
سیستم کرتن وال
نمای شیشه ای (کرتن وال) یکی از زیباترین نماهای مدرن ساختمانی است که با توجه به کاربرد شیشه و آلومینیوم ، از شرایط و ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار می باشد. مقاومت و استحکام ، امکان استفاده ازنورطبیعی، دورنگه داشتن باد و باران ، دوام و بی نیازی از نگهداری ، عایق بندی حرارتی و صوتی مطلوب ، آتش پادی و ایمنی دربرابر آتش، انعطاف پذیری در برابر زلزله و نشست های احتمالی ساختمان، زیبایی و جذابیت بصری ازجمله این ویژگیها میباشد .
دیواره ها به گونه ای ساخته شده اند که هوا درفضای مابین دو شیشه جریان پویا دارد. اولین سازندگان این دیوارها، متخصصان آلمانی بودند که هدف اصلی شان محافظت از محیط زیست بوده است.وجود هوا دربین این دو جداره باعث می شود که گرما و سرما به میزان نیاز کاربرتعیین شوند و به نوعی به محیط زیست و کاهش مصرف انرژی کمک می کنند. دو مشخصه اساسی که استفاده از دیوارهای شیشه ای را در سطح ساخت و سازجهانی و وطنی گسترش داده است.
مزایا نمای کرتنوال
۱- فراهم ساختن امکان ورود نورطبیعی روز
۲- امکان رویت منظره بیرون و تهویه مناسب.
نمای کرتن وال شیشه ای در انواع گوناگونی تولید میشود که می توان به دو گروه اصلی آن یعنی سیستم یونیتایز و سیستم لامل اشاره کرد. قابل ذکر است که در اکثر نقاط دنیا سیستم لامل را به نام سیستم استیک ) Stick ( می شناسند. سیستم لامل دو زیر مجموعه دارد.
– کپ دار
نگهدارنده شیشه ها توسط درپوشی به نام کاورکپ می باشد و کل این سیستم را کپ دار می نامیم.
– U Channel
همانطور که از اسم آن پیداست به صورت U می باشد و خمی با این حالت دارد.
نمای کرتن وال- UChannel
نمای کرتن وال- UChannel
نمای کرتن وال- کپ دار
کرتن وال- کپ دار
سیستم لوور solar shading
لوورها علاوه بر جلوگیری از تابش نورمستقیم خورشید، مهندسین معمار را در طراحی نمای زیبا کمک می کنند. این لوورها نسل جدیدی از نورگیرها هستند که در سایزهای مختلف تولید شده و می توان آنها را به صورت های افقی و یا عمودی نصب نمود .حرکت این لور ها با کمک موتور یا به صورت دستی قابل انجام است.
سیستم لوور در نمای سازه
سیستم نمای اسپایدر
با پیشرفت پوشش های شیشه ای و تمایل معماران به خلق پوسته های جدید، کار آمد و زیباتر پوسته های اسپایدری پا به عرصه گذاشتند. به نوعی از نماهای مدرن شیشه ای خود ایستا گفته می شود که در آن شیشه بوسیله اتصالات نقطه ای به سازه متصل می گردد. کاربرد اصلی نمای اسپایدر در ساختمان های تجاری و اداری بوده و در صفحه شیشه هیچ گونه سازه عمودی و افقی مشاهده نمی شود. بطور کلی نمای اسپایدر دارای سیستم متنوع ساختار سازه ای ازسیستم سازه های فلزی ، کابلی و شیشه ای می باشد که با توجه به کاربری ساختمان ، بارگذاری و هزینه از آنها استفاده می شود. استفاده از هرنوع ساختار شیشه در این نما بلامانع بوده که با توجه به شرایط محیطی و کاربری نما تعیین می گردد.
نمای اسپایدر نیز مانند تمامی نماهای ساختمانی دارای مزایا و معایبی می باشد که کاربرد آن را در شرایط خاصی محدود می کند .
معایب :
-دیتیل پیچیده بازشو
-نیاز به کنترل مداوم جهت اجرای صحیح آب بندی
-نیاز به محاسبات سازه و کنترل توسط مهندسین عمران در مقایسه با سیستم های مشابه مانند کرتن وال که نرم فزار ساده محاسباتی دارند .
مزایا :
-وزن کم سازه و اتصالات
-شفافیت یکپارچه نما
-سادگی جزییات اجرا
-امکان اجرا سطوح پیچیده بدون نیاز به فرم دهی سازه
-تنوع سیستم های زیرمجموعه نمای اسپایدر
نمای اسپایدر
نمای اسپایدر- مرکز تجاری پالادیوم تهران
نمای کامپوزیت
ورق های کامپوزیت از سه لایه تشکیل شده اند که دو لایه بیرونی آنها از پوسته آلومینیومی به ضخامت ۱٫۳ و ۱٫۵ میلی متر می باشد و لایه وسطی از موادپلی اتیلن تشکیل شده است . ورق های کامپوزیت دارای رنگ های متنوع هستند که به صورت مات و نانو، طرح چوب، استیل، آینه، طرح گرانیت، هفت رنگ برای نماهای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می گیرند .
نمای کامپوزیت
نمای کاپوزیت با رنگ های متنوع
مزایا و ویژگی های ورق های آلومینیوم کامپوزیت
سبکی وزن، شکل پذیری آسان، ماندگاری بسیار بالا، تنوع رنگ و طرح فراوان، نصب سریع، مقاومت و دوام در برابر شرایط جوی، نگهداری و نظافت آسان، پایداری در برابر حریق، قابلیت بازیافت، تعویض پانل معیوب و …
موارد استفاده ورق های کامپوزیت
– نمای خارجی ساختمان های مسکونی ، اداری و تجاری.
– بازسازی نمای ساختمان های قدیمی.
– دکوراسیون داخلی (دیوار، سقف، پارتیشن و…).
– نمای خارجی و دکوراسیون فروشگاه ها.
– تابلوهای تبلیغاتی، پمپ بنزین ها ، مراکز خرید ، پاساژها و سردرب های ورودی.
– ساختمان های عمومی (فرودگاه ، بانک ، بیمارستان ، ورزشگاه ، ایستگاه مترو ….).