راهنمای انتخاب پنجره مناسب

راهنمای انتخاب پنجره مناسب

انتخاب یک پنجره مناسب ، بیشتر از آن چیزی که به نظر می رسد اهمیت دارد. شما نه تنها باید در مورد سبک پنجره ای که مناسب خانه شماست تصمیم بگیرید، بلکه درباره جنس قاب (چارچوب)، نوع شیشه، ویژگی های امنیتی، انواع شیشه و گزینه های بازشو نیز باید بهترین تصمیم گیری ها را داشته باشید.

در ادامه این مطلب با تمام آنچه در انتخاب پنجره مناسب باید به آن ها توجه کنید از جمله: انتخاب سبک قاب (نوع بازشو پنجره) و رنگ مناسب و همچنین انتخاب متریال و شیشه مناسبی که نیازهای شما را برآورده کند، آشنا می شوید.

بهتر است پنجره چه جنسی باشد ؟

آلومینیوم، uPVC و چوب سه متریال پرکاربرد در ساخت پنجره هستند.
تصمیم گیری در مورد بهترین متریال پنجره برای ملک شما می تواند چالش برانگیز باشد. باید گفت برخی از مصالح با برخی از ویژگی ها بهتر از سایرین مطابقت دارند بنابراین به سبک معماری خانه خود توجه داشته باشید.

بیشتر بخوانید : مقایسه یو پی وی سی با آلومینیوم 

از لحاظ تاریخی، باید گفت در ابتدا پنجره ها با استفاده از قاب های چوبی ساخته می شدند. پنجره های فولادی در اوایل قرن بیستم و به دنبال آن آلومینیوم در دوره پس از جنگ مورد استفاده قرار گرفتند. پنجره های uPVC در دهه ۱۹۸۰ به عنوان یک نوع پنجره کارآمدتر در مصرف انرژی معرفی شدند و تا به امروز محبوب ترین متریال پنجره باقی مانده اند. البته باید توجه داشت که پیشرفت در فناوری ساخت باعث شده تا پنجره های مدرن عملکرد بهتری نسبت به قبل ارائه می دهند.

پنجره چوبی سنتی

پنجره های چوبی

کمترین رسانایی حرارتی را ارائه می دهد، به این معنی که گرمای کمتری از طریق قاب های چنجره از دست می رود. از طرفی چارچوب های چوبی می توانند تداعی کننده ظاهری سنتی باشند. از آن جایی که چوب یک عایق طبیعی است و گرما را جذب و حفظ می کند می تواند بالاترین عملکرد را از نظر بازده انرژی (در مورد چارچوب ها) به شما ارائه دهد.
فریم های چوبی را می توان هم از چوب نرم و هم از چوب سخت ساخت. چوب نرم رشد سریع‌تری دارد و فراوان‌تر است، بنابراین ارزان‌تر است. چوب سخت کندتر رشد می کند و البته بادوام تر است، بنابراین گران تر است. باید گفت فریم های چوبی مدرن به گونه‌ای طراحی شده‌اند که محکم تر باشند، به این معنی که به مرور زمان تاب نمی خورند یا خم نمی‌شوند، و همچنین می‌توانند در برابر پوسیدگی و قارچ مقاومت کنند.
علاوه بر اینکه چوب ها رنگ ها و بافت های متنوعی دارند، می توان آن ها را نیز رنگ آمیزی کرد. بنابراین شخصی‌سازی ظاهر خانه شما حتی آسان‌تر می‌شود. تا اینجا به نظر می‌رسد پنجره‌های چوبی جذاب‌ترین هستند، اما باید گفت مواد طبیعی مانند چوب برای حفظ بهترین حالت خود به مراقبت بیشتری نیاز دارند و نسبت به سایر گزینه‌ها گران‌تر هستند.

پنجره های uPVC (یو پی وی سی)

uPVC (یو پی وی سی) یکی از پرطرفدارترین متریال ها در ساخت چارچوب های درب و پنجره است. این متریال به راحتی دچار پوسیدگی نمی شود، زنگ نمی زند و نیاز چندانی به نگهداری ندارد. در عین حال عملکردی قابل قبول و قیمتی بصرفه دارد.
می‌توان پنجره‌های uPVC را با ظاهر پنجره های چوبی سنتی طراحی نمود، تا حدی که تشخیص آن‌ها از هم سخت باشد.
پنجره‌های uPVC هنوز جزء کم مصرف‌ترین پنجره‌های موجود هستند و با شیشه‌های دوجداره ، می‌توانند بهره وری انرژی ها را افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: مقایسه آلومینیوم و UPVC

پنجره های آلومینیومی (Aluminium windows)

پنجره های آلومینیومی مزایای بیشماری از جمله استحکام بالا دارند و به همین دلیل در اکثر پروژه های ساختمانی تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند. با استفاده از پروفیل های آلومینیومی با کیفیت می توان فریم های بسیار ظریف و در عین حال با دوام و محکمی را برای پنجره و درب ساخت.
با استفاده از فریم های الومینیومی می توان پنل های شیشه ای بزرگتری را ایجاد نمود تا نور بیشتری وارد ساختمان شود و از نمای بیرونی نیز بیشترین بهره را برد.
پنجره های آلومینیومی معمولا بصورت دوجداره و ترمال بریک نصب می شوند که دارای یک مانع حرارتی در فریم ها هستند و باعث کاهش اتلاف حرارت از طریق فریم ها می شود.
در سال های اخیر، فناوری موانع حرارتی به شدت بهبود یافته است و پنجره‌های آلومینیومی اکنون می‌توانند تقریباً بهترین رتبه‌بندی در بهره وری انرژی را کسب کنند.
پنجره های آلومینیومی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف بسیار مقاوم هستند و به نگهداری اندکی نیاز دارند. برخلاف سایر فلزات، آلومینیوم دچار خوردگی نمی شود. بنابراین فریم پنجره ها پوسیده نمی شوند، همچنین پوسته پوسته نشده و زنگ نمی زند. در فریم های الومینیومی می توان از روکش پودری برای رنگ امیزی استفاده کرد که باعث می شود تا بتوان رنگ موردنظرتان برای فریم پنجره را از میان طیف وسیعی از رنگ ها انتخاب نمود.

بیشتر بخوانید : آشنایی با انواع درب و پنجره آلومینیومی

انواع پنجره از لحاظ بازشو

انواع پنجره از لحاظ بازشو :

پنجره ها می توانند در سبک های مختلف ساخته شوند که هریک از نظر نحوه بازشدن و کارایی با دیگری متفاوت هستند. پیش از این درباره سبک های مختلف پنجره توضیح داده بودیم. (بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع پنجره )

می توان گفت پنجره ها را می توان در دسته های پنجره های ثابت، کشویی و لولایی تقسیم بندی کرد:
پنجره های کشویی ( sliding windows ) : در این پنجره ها برای باز کردن/بستن پنجره، باید لنگه های بازشو به سمت چپ یا راست کشیده شوند .
پنجره های لولایی ( Casement windows ) : این نوع ها بوسیله لولاهایی که در چارچوب پنجره تعبیه می شوند باز و بسته می شوند. در واقع از پنجره های سنتی محسوب می شوند که می توانند یک یا دو لنگه بازشو داشته باشند.
پنجره های ثابت ( Picture windows ) :در واقع یک شیشه ثابت است که باز نمی شود. پنجره های ثابت را می توان در اشکال و ابعاد مختلف و حتی بصورت ترکیبی با دیگر انواع پنجره ها نصب کرد. نورگیرها، و پنجره های باغی دو نوع این پنجره ها هستند.
پنجره باغی ( Garden Windows ) : یک باکس شیشه ای کوچک است که از دیوارهای خانه بسمت خارج خانه بیرون آمده است و معمولا در اشپزخانه و برای پرور گل و گیاه نصب می شود
پنجره نورگیر ( Skylight Windows ) : پنجره ای که در سقف نصب می شود تا بتوان از نور طبیعی و زیبایی آسمان بهره برد.

انتخاب پنجره مناسب
چگونه یک پنجره مناسب انتخاب کنیم؟

همانطور که گفته شد برای انتخاب پنجره مناسب باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت امام مهمترین نکته این است که برای چه جایی از خانه پنجره می خواهید و چه عملکردی را از آن انتظار دارید؟ اما با طرح‌های بسیار زیاد پنجره‌ها، سبک‌های قاب و سایر ویژگی‌های تزئینی، گزینه‌ای متناسب با ملک شما وجود دارد.
ابتدا به عملکرد پنجره فکر کنید. پنجره‌های استاندارد برای اکثر پروژه‌ها مناسب هستند، اما اگر تهویه، امنیت یا نگهداری نگران‌کننده هستند، حتما با مهندسین و متخصصین این حوزه مشورت کنید تا پنجره های مناسب و خاص را برایتان نصب کنند.
علاوه بر موارد گفته شده، مطمئن شوید از لحاظ زیبایی و معماری نیز پنجره مناسب خانه شماست.انتخاب یک پنجره متقارن، زیبایی شناسی ملک شما را افزایش می دهد و تاثیری ماندگار ایجاد می کند.در واقع باید سبک اصلی خانه خود را در نظر بگیرید .

بیشتر بخوانید :
انتخاب پنجره مناسب برای حمام و سرویس بهداشتی
انتخاب پنجره برای آشپزخانه
انتخاب پنجره بالکن و تراس

مشاوره و قیمت ساعت ۸ الی ۱۸