مقالات
پروفیل آلومینیوم

آشنایی با اجزای تشکیل دهنده درب و پنجره آلومینیومی

در سال های اخیر، با توجه به مزیت های آلومینیوم، استفاده از درب و پنجره های آلومینیومی و همچنین نمای آلومینیومی ساختمان، رایج شده است. بنابراین اگر شما نیز تصمیم دارید تا در ساختمان خود از این نوع درب و پنجره ها استفاده کنید، بهتر است با اجزای درب و پنجره آلومینومی آشنا شوید.
صنایع پارس آلومینیوم درنظر دارد تا شما را با مزیت ها، ساختار و انواع آلومینیوم آشنا کند تا در مورد انتخاب خود مطئنن تر و با اطلاعات بیشتری عمل کنید.
در ادامه این مطلب با عناصر اصلی نمای آلومینیومی و همچنین درب و پنجره های آلومینیومی آشنا می شوید.

اجزای تشکیل دهنده درب و پنجره آلومینیومی ، نمای آلومینیومی و UPVC

– پروفیل (Profile)

– یراق آلات (Hardware)

– شیشه (Glass)

– لاستیک (Gasket)

– گالوانیزه (مخصوص پروفیل UPVC)

– متعلقات (Accessories)

۱ – پروفیل

در صنعت نما و همچنین درب و پنجره آلومینیومی، یکی از اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده درب و پنجره آلومینیومی ، پروفیل می باشد و همچنین نوع (جنس، برند، سیستم، رنگ و …) پروفیل را با توجه به نیاز کارگاه یا سازه و همچنین محاسبات فنی باید تعیین کرد. معمولترین نوع پروفیل در بازار فعلی ایران و جهان، آلومینیوم و UPVC می باشد، که هرکدام دارای مزایا و معایب نسبت به یکدیگر می باشند.

پروفیل آلومینیوم

پروفیل آلومینیوم

۱-۱- پروفیل آلومینیوم

عنصری شیمیایی در گروه بورون با عدد اتمی ۱۳ و نماد Al است. این عنصر یک فلز نرم و سفید و چکش پذیر با چگالی پایین است که سومین عنصر فراوان و فراوانترین فلزات در پوسته کره زمین است. آلومینیوم خالص به دلیل واکنش پذیری بسیار بالای خود بسیار به ندرت به طور طبیعی یافت میشود و به جای آن در سنگ های معدنی مختلفی وجود دارد. بیشتر آلومینیوم دنیا از سنگ بوکسیت به دست میآید.

شیمیدان و فیزیکدان دانمارکی “هانس کریستین ارستد” “فردریک وهلر” بطور کلی به آلومینیوم خالص اعتقاد داشت. اما این فلز دو سال پیشتر به وسیله بدست آمد. در روم و یونان باستان این فلز را به عنوان ثابت کننده رنگ در رنگرزی و نیز به عنوان بند آورنده خون در زخم ها بکار میبردند و هنوز هم به عنوان پیشنهاد کرد تا “گویتون دموروو” ، داروی بند آورنده خون مورد استفاده است. در سال ۱۷۶۱ alum را آلومین (Alumin) بنامند. آلومینیوم، فلزی نرم و سبک، اما قوی است. با ظاهری نقرهای – خاکستری مات و لایه نازک اکسایش که در اثر برخورد با هوا در سطح آن تشکیل میشود. بدون زنگ خوردگی. چکش خوار، انعطاف پذیر بوده و به راحتی خم میشود.

آلومینیویم بسیار بادوام و مقاوم در برابر زنگ خوردگی است. بعلاوه، این عنصر غیر مغناطیسی، بدون جرقه، دومین فلز چکش خوار و ششمین فلز انعطاف پذیر است. چه از نظر کیفیت و چه از نظر ارزش، آلومینیوم کاربردی ترین فلز بعد از آهن است و تقریبأ در تمامی بخشهای صنعت دارای اهمیت میباشد.آلومینیوم خالص، نرم و ضعیف است، اما میتواند آلیاژهایی را با مقادیر کمی از مس، منیزیوم، منگنز، سیلیکون و دیگر عناصر بوجود آورد که این آلیاژها ویژگیهای مفید گوناگونی دارند. این آلیاژها اجزای مهم هواپیماها و راکت ها را میسازند .

وقتی آلومینیوم را در خلاء -فضایی بدون اکسیژن- تبخیر کنند، پوششی تشکیل میدهد که هم نور مرئی و هم گرمای تابشی را منعکس میکند. این پوشش ها لایه نازک اکسید آلومینیوم محافظ را بوجود می آورند که همانند پوشش های نقره خاصیت خود را از دست نمی دهند. یکی دیگر از موارد استفاده از این فلز در لایه آینه های تلسکوپ های نجومی است .

بیشتر بخوانید : پروفیل آلومینیومی مناسب برای درب و پنجره

برخی از کاربردهای فراوان آلومینیوم عبارت اند از :
  • حمل و نقل (اتومبیل ها، هواپیماها، کامیون ها، کشتی ها، ناوگان های دریایی، راه آهن و …
  • بسته بندی (قوطی ها، فویل و ….)
  • ساختمان (درب، پنجره، دیوار پوشها و ….)
  • کالاهای با دوام مصرف کننده (وسایل برقی خانگی، وسایل آشپزخانه و ….)
  • فرایند تولید پروفیل آلومینیومی را به ۴ بخش عمده : ۱- قالب ؛ ۲- بیلت ؛ ۳- پرس و ۴- عملیات تکمیلی می توان تقسیم کرد.

۱-۱-۱-مهمترین مراحل در فرآیند اکستروژن

بیلت (شمش) باید به دمای ۴۲۶ -۴۹۶ درجه سانتیگراد رساند.

بعد از رسانیدن بیلت به دمای مورد نظر آنرا توسط لودر به داخل رام رانده و بیلت را بوسیله دوده یا چربی مخصوص چرب می کنند تا از چسبیدن بیلت به قالب جلوگیری شود ونیز نقش روان کننده را ایفا می کند. سپس بیلت به کرایدل انتقال داده می شود .

رام با فشار بیلت رابه جلو می راندتا اینکه بیلت وارد کانتینر شود. سپس فشار ادامه پیدا کرده و بیلت از قالب گذشته و رفته رفته کوچکتر شده تا اینکه به انتهای کانینر می رسد هنگام عبور آلومینیوم از قالب، از اطراف قالب نیتروژن مایع عبور داده می شود که باعث افزایش طول عمر و دوام قالب می شود . در نتیجه فشار بیلت از قالب عبور کرده و شکل قالب را به خود می گیرد .

هنگامی که مواد اکسترودی از پرس خارج کی شود درجه حرارت مطلوب توسط سنورهای نصب شده در پرس کنترل و تنظیم می گردد. هدف اصلی از دانستن درجه حرارت انجام عملیات اکسترود با حداکثر سرعت می باشد. مقدار حرارت خروجی اکستروژن بستگی به آلیاژ آلومینیوم است. و برای مثال حرارت آلیاژهای ۰۱۰۳ A ، ۶۴۶۳ ، ۶۰۶۳ ، ۶۱۰۱ برابر حداقل ۴۹۸ درجه سانتی گراد وآلیاژهای ۶۱۱۵ A ، ۶۰۶۱ برابر حداقل ۵۱۱ درجه سانتی گراد است .

تمامی بیلت در عملیات اکستروژن استفاده نمی شود و در آخر پوسته ای به صورت اکسید باقی می ماند که بیلت را برداشته و بیلت دیگری بارگذاری شده و این پروسه همچنان تکرار می شود .

هنگامی که محصول به طول دلخواه رسید توسط اره بریده می شود.
محصول پس از برش به میز خنک کننده منتقل می شود .
بعد از خنک شدن محصولات آنها را به روی میز مخصوصی (استریج) هدایت می کنند که در این مرحله آنها را تابگیری می کنند که باعث می شود که پروفیلها به صورت صاف و یکنواخت طبق استاندارد های مورد نظر در آیند .
سپس پروفیل ها رادر اندازه های استاندارد (یا سفارش داده شده) برش می دهند.

پروفیل آلومینیوم

پروفیل آلومینیوم

 

شایان ذکر است که پارس آلومینیوم در راستای عمل به تعهد خود در قبال تضمین کیفیت قطعات بکار رفته در تولیداتش، از بهترین پروفیل ها و یراق آلات آلومینیومی استفاده می کند. پروفیل گلوبالوم نیز یکی از بهترین محصولات برند ایرانی گلوبالوم (GLOBALUM) است که در تولیدات پارس آلومینیوم مورد استفاده قرار می گیرد.

مشاوره و قیمت ساعت ۸ الی ۱۸