انتخاب نمای شیشه ای کرتین وال مناسب برای ساختمان

اهمیت انتخاب نمای شیشه ای کرتین وال مناسب :

امروزه با پیشرفتی که در معماری و فناوری های ساخت شیشه داشته ایم منجر شده تا علاوه بر ساخت درب و پنجره، از شیشه در کاربردهای مختلف از جمله نمای شیشه ای و هندریل شیشه ای نیز استفاده کنیم. در واقع شیشه های مدرن توانسته اند برای طیف گسترده ای از پروژه های معماری راه حل های خاص و موثری را ارائه دهند.

در میان انواع کاربردهایی که شیشه ها دارند، پیش از این درباره درب و پنجره آلومینیومی ، هندریل شیشه ای ، نمای کرتین وال ، نمای اسپایدر و … صحبت نموده ایم. ما در گروه پارس آلومینیوم در ادامه این مطلب شما را با چگونگی انتخاب نمای شیشه ای کرتین وال مناسب و آنچه در این بین باید به آن توجه کنید، آشنا می سازیم.

انتخاب نمای شیشه ای کرتین وال مناسب

مالکین آسمان‌خراش‌ها -چه مسکونی و چه تجاری- در شهرهای مدرن، تمایل دارند تا با انتخاب‌ نماهای منحصربفرد و چشمگیر ، ملک خود را خاص و جذاب کنند. در سال های اخیر نمای شیشه ای به یکی از محبوبتترین نوع نماها برای ساختمان های بلند تبدیل شده است. جدا از اینکه نماهای شیشه ای می توانند نمایانگر مدرن بودن یک ساختمان مدرن باشند، همچنین عایق صدا و گرما نیز هستند و در برابر بادهای نامنظم و شرایط لرزه‌ای مقاوم بوده و می توانند محافظت خوبی را ارائه دهند.

انواع نماهای شیشه ای رایج:

– کرتین وال ( Curtain Wall )

کرتین وال ( Curtain Wall ) سازه های شیشه ای پرده مانندی هستند که هیچ بار اضافی را به ساختمان تحمیل نمی کنند. به عبارتی می توان گفت سازه کرتین وال به کف ساختمان متصل می شود و نمای شیشه ای در آن تعبیه می شود. چنین نمایی هیچ بار مرده ای را به ساختمان تحمیل نمی کند. اتصالاتی بین کرتین وال و ستون ها و طبقات ساختمان وجود دارد تا وزن باد از نما منتقل شود. نمای کرتین وال علاوه بر اینکه از نظر زیبایی بسیار چشم نواز است، بسیار کاربردی بوده و در برابر نفوذ جریانات آب و هوایی از ساختمان محافظت می کنند.
استفاده از نمای کرتین وال باعث می شود تا مقاومت ساختمان را افزایش داده و از طرفی یک عایق حرارتی و صوتی مناسب را برای ساختمان ایجاد کنید. باید گفت مقاومت در برابر نیروهای لرزه ای نیز توسط چنین نماهای شیشه ای ایجاد می شود. نمای کرتین وال را می توان با توجه به نیاز ساختمان و سلیقه مشتری به صورت سفارشی طرحی و اجرا نمود کرد.

– دیوار ویترین فروشگاه ( Storefront wall )

این یکی دیگر از انواع نمای غیر باربر است که عمدتاً برای طبقات همکف طراحی می شود. همانطور که حتما حدس زده اید، در این نوع نمای شیشه ای ( یا ویترین شیشه ای ) یک شیشه بزرگ بین زمین و سقف ساختمان قرار دارد. برای ساخت این ویترین های شیشه ای از شیشه های محکم و عایق حرارتی و صوتی ( ترمال بریک ) استفاده می کنند. در بسیاری موارد، این نوع نمای شیشه ای یک گزینه مقرون به صرفه است و می تواند مطابق با خواسته های مشتری بصورت سفارشی ساخته شود.

نمای شیشه ای

تفاوت کرتین وال یونیتایز یا کرتین وال استیک ( یا لامل ) چیست ؟

نمای کرتین وال شیشه ای در انواع گوناگونی تولید می شود. می توان نماهای کرتین وال را به دو گروه اصلی : سیستم یونیتایز و سیستم استیک Stick -که به آن سیستم لامل نیز می گویند- تقسیم بندی کرد.

– تفاوت کرتین وال یونیتایز (unitized)

همانطور که از نام آن پیداست، اینگونه نماهای شیشه ای معمولا بصورت یونیت ها (المان های واحد) در کارخانه ساخته می شوند و سپس به محل نصب حمل می شوند. در محل پروژه موردنظر می توان یونیت های از پیش ساخته شده را با کمک لنگرهایی (Anchors) که از قبل به ساختمان وصل شدده اند، نصب کرد.
این اساسا به این معنی است که در ساختمان، سیستم ها بصورت یکپارچه آماده نصب هستند و زمان نصب بسیار کاهش پیدا می کند. سیستم یونیتایز در ساختمان های بلند، می تواند چندین طبقه را پوشش دهد. دریچه ها و پنجره ها را نیز می توان در نمای کرتین وال یونیتایز نصب کرد.
در سیستم نمای کرتین وال یونیتایز از آنجایی که کل سیستم در یک کارخانه با محیط و شرایط آب و هوایی کنترل شده ساخته شده است، کیفیت بالایی را شاهد خواهیم بود که مقاومت بالایی در برابر شرایط آب و هوایی را خواهند داشت.

– سیستم کرتین وال استیک ( Stick ) یا لامل

در این سیستم منظور از استیک ها پروفیل های آلومینیویمی هستند که بصورت عمودی و افقی قرار می گیرند تا یک سازه مشبک را شکل دهند. این سازه که به آن نمای شیشه ای لامل نیز می گویند، بار شیشه را حمل میکند تا بار اضافی به ساختمان تحمیل نشود. بیشتر اقدامات مربوط به ساخت سیستم کرتین وال استیک در محل پروژه انجام می شود بنابراین هرچند که هزینه جابجایی، دردسرها و زمان انتقال عناصر موردنیاز به محل کاهش پیدا می کند، اما برای نصب به زمان بیشتری نیاز است.

نمای شیشه ای

سیستتم کرتین وال یونیتایز بهتر است یا کرتین وال استیک ؟

برای پروژه های که مساحت نما نسبتا کم است و یا برای اجرای پروژه نما با شرایط پیچیده ای مواجه هستیم بهتر است برای صرفه جویی اقتصادی، از سیستم کرتین وال استیک استفاده کنیم.
اگر طرح نما و ساختار سازه ساختمان به شکلی است که برای ساخت نمای شیشه ای می توان از ماژول های تکرار شونده استفاده نمود، بهتر است از سیستم نمای کرتین وال یونیتایز استفاده کنیم. زیرا سرعت اجرا بالاتر و کیفیت ساخت بهتر است هرچند هزینه اندکی بیشتر خواهد شد.
اگر عملکرد بهینه و با کمترین نقص را ترجیح می دهید و می خواهید از مقاومت بالای نمای شیشه ای خود در مقابل شرایط جوی مختلف نظیر باد و باران و طوفان و همچنین لرزه ها مطمئن باشید، بهتر است سیستم یونیتایز را انتخاب کنید.

پس از اینکه با انواع نمای شیشه ای و نحوه پیاده سازی آن ها آشنا شدید، بهتر است با متخصصین و مهندسین با تجربه در این صنعت مشورت کنید تا با ذکر شرایط پروژه بتوانید مناسب ترین و بهترین نمای شیشه ای را انتخاب کنید.

نمای شیشه ای برج جده

انتخاب شیشه با کیفیت برای نمای شیشه ای :

– عایق بودن حرارتی و صوتی :

برای صرفه جویی در مصرف انرژی ساختمان، نوع شیشه ای که برای نما استفاده می شود باید با دقت انتخاب شود. یک شیشه مناسب باید علاوه بر ارائه عایق بهینه، میزان نور ورودی به ساختمان را نیز به حداکثر رساند.
شیشه های آکوستیک با کیفیت بالا را می توان در ساخت و سازهایی که محیطی آرام مورد نظر است، استفاده کرد. برای ارزیابی عملکرد آکوستیک ساختمان‌های با نمای شیشه‌ای می‌توان از شاخص‌های کلاس انتقال صدا و کلاس انتقال داخلی در فضای باز استفاده کرد.

– مقاوم بودن برای افزایش امنیت :

در ساخت نماهای شیشه ای ، اغلب امنیت دغدغه اصلی است. بهترین راه برای اطمینان از ایمنی، استفاده از شیشه های مقاوم و یا بکار بردن راه حل های مشابه با سیستم های قفل چند نقطه ای است. اقدامات امنیتی دیگری را نیز می توان در قاب بندی یا نصب نیز انجام داد.

مشاوره و قیمت ساعت ۸ الی ۱۸