نمای کرتین وال (Curtain Wall)
در سال های اخیر استفاده از نماهای شیشه ای در ساختمان های مدرن به طرز چشمگیری افزایش یافته است. اگر شما نیز به برج های تجاری، ساختمان های اداری و یا ساختمان های مسکونی بلند در شهرهای بزرگ توجه کرده باشید، حتما متوجه شده اید که اکثر آن ها از نماهای شیشه ای استفاده کرده اند.
به طور کلی نمای شیشه ای از محبوب ترین و زیباترین نماهای ساختمانی محسوب می شود. نمای Curtain Wall یکی از انواع این نماهای ساختمانی است.
پارس آلومینیوم در نظر دارد تا در ادامه این مطلب شما را با عناوینی نظیر : کرتین وال چیست ، ساختار این نوع نمای شیشه ای، لامل چیست ، مزیت ها و معایب سیستم کرتین وال و همچنین تفاوت آن با نمای شیشه ای معمولی، آشنا کند.
کرتین وال چیست؟
سیستم نمای Curtain Wall در واقع یک پوشش شیشه ای است که بیشتر به عنوان نما برای ساختمان نصب می شود. این نمای ساختمانی به گونه ای طراحی و نصب می شود که هیچ بار اضافی را به سازه ساختمان تحمیل نکرده و بصورت خود ایستا قادر به تحمل وزن خود است.
در صورت نصب صحیح این نما ، می توان آن را بعنوان سازه ای مجزا در ساختمان محسوب کرد که اجازه نمی دهد وزن شیشه های نصب شده هیچ بار اضافی به ساختمان تحمیل کنند.
سیستم نمای شیشه ای کرتین وال می تواند در برابر اثرات نیروهای آب و هوایی طبیعی مانند طوفان، باد و بارندگی ها مقاومت ساختمان را افزایش داده و از طرفی یک عایق حرارتی و صوتی مناسب را برای ساختمان شکل دهد.
ساختار نمای شیشه ای کرتین وال :
سیستم های کرتین وال معمولاً با قاب آلومینیومی اکسترود شده طراحی می شوند. اگر ساخت نمای شیشه ای مدنظر باشد، قاب آلومینیومی نیز با شیشه پر می شود تا در نهایت ساختمانی با معماری چشم نواز و نمای شیشه ای جذاب داشته باشیم که مزایایی مانند حداکثر استفاده از روشنایی روز را نیز برایمان فراهم می کند.
هرچند استفاده از شیشه ها در این نوع نما رایج ترین حالت است، با این حال می توان به جای شیشه های ثابت از پنجره یا دریچه های قابل استفاده، روکش سنگی ، صفحات فلزی و … نیز استفاده کرد.
سیستم کرتین وال ، با سیستم های نمای شیشه ای معمولی بسیار متفاوت هستند. این سیستم ها علاوه بر اینکه برای پوشاندن طبقات ساختمان طراحی شده اند، الزاماتی مانند: عدم تغییر حالت سازه در برابر انبساط و انقباض حرارتی و همچنین حرکت جزیی و نوسانات ساختمان بعلاوه ایجاد یک سیستم عایق گرمایشی – سرمایشی و فراهم آوردن شرایطی برای بهره بردن از روشنایی طبیعی روز نیز در طراحی آن ها موثر بوده است.
لامل چیست ؟
برای پیاده سازی سیستم نمای کرتین وال ، باید از پروفیل های آلومینیومی خاصی برای ساخت شبکه ای از پروفیل های افقی (یا ترنسم) و پروفیل های عمودی (یا مولیون) استفاده نمود. ساخت این سازه مشبک که به وسیله پروفیل های خاصی انجام می شود، در واقع یک زیرسازی برای این سیستم است که به آن لامل می گویند. همین امر باعث شده است تا در اکثر جاها نمای کرتین وال را همان نمای لامل بنامند.
مزیت های کرتین وال :
– زیبایی و معماری مدرن را به ساختمان هدیه می دهد.
– روشی مدرن و مقرون به صرفه برای پوشش نمای خارجی طبقات ساختمان است.
– بار اضافی به ساختمان اضافه نمی کند و بر روی سازه مستقل نصب می شود.
– یکی از مزایای مهم این نمای شیشه ای امروزی این است که می توان آن را از مواد بسیار سبک تری مانند شیشه ساخت.
– استفاده از شیشه در این سیستم نما، امکان استفاده حداکثری از نور طبیعی را فراهم می کند.
– در برابر گرما، سرما، رطوبت و صدا مانند یک عایق عمل می کند.
– این نوع نمای ششه ای با کاهش چشمگیر میزان هدر رفت انرژی، منجر به کاهش هزینه های گرمایشی، خنک سازی و نورپردازی ساختمان می شود.
– می توان آن را بصورت ترمال بریک و یا با استفاده از شیشه های دو جداره نصب نمود.
– مقاومت ساختمان را در مقابل نیروهای خارجی مانند طوفان، باد و بارندگی ها افزایش می دهد.
– در هنگام آتش سوزی باعث کندی یا جلوگیری از گسترش آتش بین طبقات ساختمان شوند.
– این نوع از نمای شیشه ای پرطرفدار، انعطاف پذیری بالایی در طراحی دارد.
– می توان این سیستم نما را برای ساختمان های کوچک و یا بزرگ پیاده سازی نمود.
– امکان تعبیه حسگر ها و همچنین تعبیه هواکش های متعدد در این سیستم ها وجود دارد.
– و …
معایب کرتین وال :
– یکی از مهمترین معایب این سیستم، نیاز به نگهداری منظم است. برای اینکه سیستم کرتین وال قادر باشد به خوبی از ورود رطوبت و باد جلوگیری کند ،درزگیرهای بکار رفته در آن باید هر ۱۰ سال یا حداکثر ۱۵ سال یک بار تعویض شوند.
– هزینه و زمان لازم برای نصب این نوع از نمای شیشه ای بالا است. این هزینه ممکن است در مقایسه با انتخاب سایر نماهای شیشه ای بیشتر باشد.
– این نوع از نمای شیشه ای برای ساختمان هایی که نیاز به بالکن هایی با دسترسی وسیع به فضای باز دارند، مناسب نیست.
کرتین وال و نمای شیشه ای معمولی چه تفاوتی دارند؟
به زبان ساده ، تفاوت اصلی بین سیستم کرتین وال و نمای شیشه ای معمولی این است که نمای شیشه ای به طور ساختاری بین دال های بتون آرمه (دال های بتنی تقویت شده) معلق قرار می گیرد در حالی که کرتین وال توسط لنگرها از لبه های دال آویزان می شود یا بهتر است بگوییم به لبه های دال های بتنی تکیه می دهد. با این حال، پیچیدگی های بسیار بیشتری وجود دارد که این سیستم ها را از هم متمایز می کند.
از طرف دیگر، کرتین وال یک سیستم خود ایستا است و باری را به سازه ساختمان اضافه نمی کند. علاوه براین، نسبت به نمای شیشه ای در مقابل زلزله، تغییرات آب و هوایی (گرما، سرما، رطوبت، باد) مقاوم تر هستند.
از لحاظ هزینه باید گفت که هزینه نصب سیستم کرتین وال تقریبا دوبرابر هزینه یک نمای شیشه ای دوجداره معمولی است. هرچند هزینه تعمیر و نگهداری سیستم کرتین وال به صرفه تر است.
می توان گفت نمای شیشه ای برای ساختمان های مسکونی انتخاب مناسب تری هستند. سیستم کرتین وال بصورت یکپارچه و بدون فاصله نصب می شوند و برای ساختمان های تجاری که در آن ها پنجره های بازشو و بالکن های کاربرد کمتری دارند مناسب هستند.
قیمت کرتین وال :
برای پیاده سازی این نوع از نمای ساختمانی محبوب، به عناصر مختلفی نظیر پروفیل آلومینیومی لامل، شیشه ، یراق آلات کرتین وال ، لاستیک های عایق بندی/درزگیر و … نیاز است. بنابراین نوع، کیفیت و برند تمامی این عوامل در تعیین قیمت آن موثر هستند.
علاوه بر متریال اصلی ، نوع و شیوه پیاده سازی نمای کرتین وال که معمولا با نظر کارشناسان و مطابق با شرایط ساختمان موردنظر درباره آن ها تصمیم گیری می شود، بر تعیین قیمت آن تاثیر خواهد گذاشت.
شما می توانید از طریق تماس با مشاوران پارس آلومینیوم ، درباره طراحی و پیاده سازی این نوع نمای شیشه ای اطلاعات لازم را دریافت نموده و پس از تصمیم گیری با استفاده از نظر متخصصین مجرب، از قیمت های به روز مطلع شوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.