درب پاکتی ریلی چیست ؟
درب پاکتی ( Pocket door ) که گاهی درب جیبی نیز نامیده می شود، در واقع نوعی درب کشویی است که هنگام بازشدن باز شدن کامل، در محفظه ای در دیوار مجاور ناپدید می شود یا می توان گفت به درون جیب می رود! درب پاکتی برای طراحی مکان هایی با جلوه های معماری خاص یا زمانی که جایی برای چرخش درب لولایی وجود ندارد کاربرد دارد. هنگام باز و بسته شدن،درها روی غلتک های آویزان شده از مسیر حرکت می کنند.
این درب ها با نام درب جیبی نیز شناخته می شود. در ادامه این مطلب درباره درب پاکتی آلومینیومی ( Aluminium Pocket door ) صحبت می کنیم.
مزیت درب پاکتی آلومینیومی چیست ؟
وقتی درب پاکتی را با استفاده از پروفیل آلومینیوم بسازید، می توان از مزیت های درب های آلومینیومی بهره برد و یراق آلات مدرنی که برای ساخت این درب ها استفاده می شود را بکار برد. در اکثر موارد در ساخت درب پاکتی آلومینیومی از فریم های آلومینیومی در کنار پنل های شیشه ای با دوام استفاده می شود. هرچند می توان جنس پنل را از چوب، مواد پلاستیکی و … نیز انتخاب کرد. بطور کلی استحکام، امنیت، کیفیت و عمر درب پاکتی آلومینیومی از سایر درب های پاکتی بیشتر است.
درب پاکتی چطور حرکت می کند ؟
این درب ها می توانند بر روی غلتک های معلق در مسیر بالایی یا مسیرهایی که برای جهت دهی به آن ها در در امتداد کف درب تعبیه می شود، حرکت کنند. بسته به عرض مورد نظر، از نسخه های تک در و دو در استفاده می شود.
آیا درب جیبی / پاکتی برای اتاق خواب مناسب است ؟
بطور کلی درب های کشویی پاکتی می توانند برای نصب در اتاق های کوچکتر که ممکن است برای چرخش کامل تمام درب فضایی نداشته باشند، گزینه مناسبی محسوب شوند. اما در اغلب موارد، این نوع از درب ها برای کمد دیواری، اتصال دو فضا به یکدیگر (مثلاً بین یک سوئیت و یک کمد دیواری یا دو اتاق)، و اتاق خواب های کوچکی که فضای زمین در آنها مهم است، استفاده می شود.
بیشتر بخوانید : آشنایی با انواع درب و پنجره آلومینیومی
تاریخچه استفاده از درب های پاکتی ( PD ):
درهای پاکتی در خانه هایی که در اواخر قرن گذشته ساخته شده بودند رایج بود. در خانههای ویکتوریایی، اغلب برای جدا کردن محلهای نشستن رسمی یا ورودیها استفاده میشد. امروزه، درهای پاکتی به روز شده در حال تجربه یک رنسانس هستند. آنها راه بسیار خوبی برای القای فضایی با جذابیت معماری هستند و می توانند حجم وسیعی از فضای کف را نیز باز کنند!
با برخی به روز رسانی سخت افزاری، یراق آلات جدید، روش های جدید و مهندسی شده برای نصب و همچنین استفاده از مسیرهای فولادی ضد زنگ یا چدن، می توان گفت درب های کشویی پاکتی نه تنها مدرن و امروزی بلکه بسیار هم کاربردی هستند.
بیشتر بخوانید : درب مناسب پاسیو حیاط خلوت
مزایای درب های پاکتی ( PD ):
– آنها برای هر دکوراسیونی مناسب هستند
درهای جیبی با هر دکوراسیونی از سنتی گرفته تا مدرن و امروزی مناسب هستند، این درب ها ظرافت فوق العاده ای دارند و بسیاری از صاحبان خانه آنها را دوست دارند. آنها می توانند ساده باشند یا با سخت افزار مدرن تری نصب شده باشند تا به شیوه های خاصی باز و بسته شوند. آن ها می توانند در رنگ ها و جنس های متنوع از جمله چوب یا شیشه های مات ساخته شوند.
– صرفه جویی در فضای خانه
طبق گفته یکی از کارشناسان ساختمان، نصب یک در پاکتی (PD) به جای درب لولایی میتواند به طور متوسط چیزی در حدود ۰.۹۳ متر مربع از فضای کف را آزاد کند. در سال های اخیر نیز با بهبود سخت افزار و تجهیزات حوزه درب و پنجره؛ و از طرفی رشد بازار آپارتمان ها و خانه های شهری با متراژ کم، بسیاری از افراد به دنبال راه هایی برای صرفه جویی در فضا هستند و همین امر باعث شده تا افراد زیادی به این نوع از درب های به اصطلاح کم جا، علاقمند شوند.
– آنها کاربردی هستند
درب PD گزینه خوبی برای اتاق های کوچکتر است که ممکن است فضایی برای باز و بسته شدن دیگر انواع درب ها نداشته باشد. آنها برای کمد دیواری مناسب هستند، بسیار ساده و مدرن دو فضا را به هم متصل می کنند. آنها همچنین راهی عالی برای ایجاد یک منطقه خصوصی در یک فضای بزرگتر هستند. به عنوان مثال پنهان کردن آشپزخانه در یک فضای اداری !
در یک ساختمان مسکونی درب های کشویی پاکتی می توانند برای حمام، کمد لباس، اتاق های ابزار یا دفاتر خانگی بسیار کاربردی واقع شوند.
– راه حل معماری مدرن برای جداسازی سبک ها و رنگ های مختلف در دکوراسیون
به عنوان یک عنصر طراحی داخلی، درب های جیبی به شما این فرصت را می دهند که رنگ ها و بافت ها را بدون ریسک بزرگ تجربه کنید، زیرا درب ها بیشتر اوقات پنهان هستند. همچنین میتوانید با استفاده از روشهای نجات معماری، یک عنصر اصلی را به یک خانه تاریخی بازگردانید تا جزئیات مربوط به دوره را به فضای خود اضافه کنید.
– ساخت دیوارهای شیشه ای قابل محو شدن
امروزه، هنگام طراحی و ساخت اکثر خانه ها، معمارین و مهندسین به دنبال راه های اتصال فضای بیرونی و فضای داخلی هستند. درب های پاکتی آلومینیومی می توانند مانند یک دیوار شیشه ای بزرگ ساخته شوند که در هنگام لزوم نیز به راحتی در دیوار مخفی شده و محو می شوند تا فضای داخل و خارج به راحتی به یکدیگر وصل شوند.
بیشتر بخوانید : هر آنچه درباره اتاق شیشه ای باید بدانید
– امکان نصب شیشه های دو جداره / سه جداره :
مانند سایر درب های آلومینیومی ، می توان برای درب های آلومینیومی پاکتی نیز شیشه های دو جداره / سه جداره نصب نمود تا در مصرف انرژی حداکثر صرفه جویی را داشته باشید.
معایب درب های پاکتی ( PD ):
– نصب دشوار
از آنجایی که درهای پاکتی بر روی یک سیستم ریل کار میکنند و به داخل حفره دیوار میچرخند، نصب آنها سختتر و بالطبع تعمیر آنها نیز سختتر است. سیستم مسیر باید در چارچوب دیوار تعبیه شود که به اندازه گیری های دقیق و تکنیک های نصب خاص نیاز دارد.
به همین دلیل، درهای جیبی معمولاً به یک خانه تمام شده اضافه نمی شوند، مگر اینکه بازسازی در حال انجام باشد. در غیر این صورت، کار مورد نیاز برای نصب درب جیبی اغلب منطقی نیست.
– تعمیر دشوار به دلیل مخفی بودن قطعات درب
یکی از نکات منفی درهای جیبی ، نصب قطعات و سخت افزارهای مخفی است که می تواند در صورت بروز مشکل، تعویض یا تعمیر آن ها را دشوار کند. گاهی برای رفع مشکل ممکن است به برداشتن درب و باز کردن دیوار مجبور شوید. دیوار اغلب باید به طور کامل باز شود و پس از رفع مشکل درب یا مسیر، دیوار نیز تعمیر می شود. قطعا باید گفت که با یک درب لولایی استاندارد، نصب و تعمیر بسیار قابل کنترل تر است.
– امنیت و استحکام کمتر نسبت به سایر درب ها
از آنجایی که درهای جیبی باید در داخل حفره دیواری روی یک مسیر بلغزند، معمولاً نازکتر از دربهای لولایی سنتی هستند تا بدون افزایش عرض دیوارهای داخلی، فضایی برای سر خوردن به آنها بدهند.
با توجه به مشخصات باریکتر، استحکام کمتری نسبت به سایر انواع درهای داخلی دارند. آنها همچنین به جای دستگیره درب معمولی از یک سیستم چفت با قفل استفاده می کنند که طبیعتا نسبت به یک سیستم قفل ایمنی کمتری دارد.
آیا باید در خانه خود از درهای جیبی استفاده کنید؟
اگرچه تا همین چندسال پیش هم درهای پاکتی به اندازه گذشته محبوب نبودند، اما اخیرا در خانه هایی که ظاهری بسیار مدرن با ویژگی های مینیمالیستی دارند، شاهد افزایش محبوبیت هستند. علاوه بر این، تنوع در درب پاکتی آلومینیومی در چند سال گذشته محبوبیت بیشتری در محافل طراحی داشته است.
همانطور که قبلا اشاره شد، در درب های جیبی ، درب به جای باز شدن به سمت بیرون، به داخل جیبی که در داخل حفره دیوار تعبیه شده و کاملاً از دید پنهان است، می لغزد. درب های جیبی بسته به اندازه دهانه می توانند به صورت درهای تکی یا جفتی عرضه شوند.
بهتر است قبل از هر تصمیم به خوبی درباره مزایا، معایب و کاربردهای درب های پاکتی آلومینیومی مطالعه و تحقیق کنید و البیته قبل از تصمیم گیری حتما با مشاورین و متخصصین این حوزه مشورت کنید.
مشاورین ما در گروه پارس آلومینویم آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند تا تجربه خود درباره ساخت و نصب درب های پاکتی آلومینیومی را در اختیارتان قرار دهند.
قیمت درب پاکتی آلومینیومی چقدر است ؟
مانند سایر درب ها، قیمت درب پاکتی آلومینیومی نیز به ابعاد و همچنین نوع و جنس متریال انتخابی بستگی دارد. با تماس با مشاورین پارس آلومینیوم و دادن اطلاعاتی از قبیل اندازه و … می توانید از قیمت درب پاکتی آلومینیومی مطلع شوید.