مقالات
درب محوری

درب محوری یا پیوت (Pivot Door) چیست ؟

درب محوری یا پیوت (Pivot Door) چیست ؟

در درب  محوری ، درب از انتهای یک طرف باز نمی شود. بلکه از طریق یک لولای محوری (که معمولا در وسط قرار میگیرد) میچرخد تا دهانه ورودی باز شود. به این معنی که نقطه چرخش در واقع چند سانتی متر از قاب درب فاصله دارد و به درب اجازه می دهد کاملاً محوری باز شود (از نظر فنی، هیچ لولایی در درب محوری وجود ندارد). در واقع ، بعضی از آن ها با چرخش در وسط باز می شوند و یک ورودی به فضای موردنظر ایجاد می کنند.

درب محوری ( درب پیوت ) شاید یکی از لوکس ترین درب و پنجره هایی باشند که در طراحی خانه های مدرن و خاص مورد استفاده قرار می گیرند. یک درب محوری (یا همان درب لولا محوری ) در عین حال که می تواند در ابعاد بزرگی پیاده سازی شود، ظرافت خاصی را به خانه شما اضافه می کند.

پارس آلومینیوم، در راستای ارائه خدمات آنلاین خود، در نطر دارد تا هربار شما را با یکی از انواع درب و پنجره های آلومینیومی آشنا سازد. در ادامه این مطلب شما با درب پیوت / محوری (یا همان درب و پنجره لولا محور) آشنا می شوید.

فرق درب محوری با درب معمولی چیست ؟

همه افراد با سیستم درب های لولایی آشنایی دارند، زیرا به استفاده از آن ها عادت کرده اند. در درب های لولایی، شما در یک طرف درب دو یا سه لولا دارید و درب به وسیله آن لولاها باز و بسته می شود. در درب محوری پیوت ، به جای اینکه لولا در یک طرف چارچوب باشند و در لبه انتهایی درب نصب شده باشد، محور (یا همان پیوت) به عنوان نقطه چرخش درب، در فاصله چند اینچی چارچوب قرار میگیرد.

بیشتر بخوانید : مقایسه درب پیوت و درب لولایی

اگر طراح یا معمار هستید و هنوز در طول کار خود با مشتری مواجه نشدید که درباره درب و پنجره محوری از شما پرسیده باشد، مطمئن باشید دیر یا زود آن مشتری سراغتان می آید. یا حتی سازنده درب و پنجره های آلومینیومی هستید و هنوز نتوانسته اید به مشتری ای که به دنبال درب و پنجره لولا محور (Pivot) خدمات خود را ارائه دهید، قطعا باید درباره این نوع از درب و پنجره های آلومینیومی اطلاعات لازم را بدست آورید.

درب محوری شیشه ای - پارس آلومینیوم

درب محوری شیشه ای – پارس آلومینیوم

مکانیزم درب محوری ( درب پیوت ):

شاید هنگامی که برای اولین بار تصویر یک درب پیوت را ببینید، درباره تعادل آن ها دچار تردید شوید. اما قبل از هر پیش داوری کافیست بدانید که درب های آلومینیومی پیوت ، صرف نظر از محل قرارگیری لولا، کاملا متعادل هستند. هرچند شاید اگر به میزان سنگینی (و بزرگ بودن) درها فکر کنید، باورش دشوار بنظر برسد.
در سیستم درب های لولایی (درب های معمولی) تمام وزن درب به آن لولاها بستگی دارد (که اندازه درب را نیز محدود می کند).اما وقتی مردم برای اولین بار درب محوری ( یا همان درب پیوت ) را می بینند، کمی ذهن آنها درگیر خواهد شد!
همانطور که قبلا اشاره شد، در درب محوری پیوت، به جای اینکه لولا در یک طرف چارچوب و در لبه انتهای درب نصب شده باشد، در فاصله چند اینچی چارچوب قرار میگیرد و محور (یا همان پیوت) را ایجاد می کند که درب از طریق آن می چرخد!وقت و تلاش زیادی انجام شده است تا سیستم درب و پنجره پیوت به گونه ای طراحی شود که درب از تعادل کامل برخوردار باشد (به اصطلاح بالانس باشد) و در عین حال بتوان تنها با یک فشار ساده آن را باز کرد.
در سیستم محوری (محور وسط یا همان Pivot) محل قرارگیری محور بر اساس وزن و اندازه درب تعیین می شود. محور (Pivot) به طور معمول با فاصله ای بین ۲۵ تا ۳۳ درصد از لبه قرار میگیرد.

درب لولا محوری

درب لولا محوری

مزایای استفاده از درب های پیوت (درب لولا محور):

– ساخت درب Pivot در ابعاد بزرگ:

یکی از قابل توجه ترین مزیت ها در مورد درهای محوری، امکان ساخت آن ها با ابعاد بزرگ است. شما می توانید یک درب پیوت با اندازه دلخواه خود برای ورودی ساختمان سفارش دهید. این در حالی است که درب های لولایی سنتی به سادگی نمی توانند به این بزرگی باشند .
به دلیل نحوه عملکرد درهای محوری، ما می توانیم آن ها را بزرگتر، سنگین تر و با عظمت تر از آنچه که قبلاً داشته ایم، بسازیم. نگران نباشید آنها کاملاً مستحکم و ایمن خواهند بود.

– طراحی درب مخفی با بکارگیری سیستم درب محوری:

همانطور که شاید تا کنون به ذهن شما هم خطور کرده باشد، مکانیزم درب پیوت به گونه ای است که می توانید بازشو بودن آن ها را مخفی نمود!
در طراحی و ساخت درب و پنجره پیوت مجبور نخواهید بود که فضای اضافی را در بالا یا کنار در ایجاد کنید. همین ویژگی باعث می شود تا طراح داخلی نیز مجبور نباشد که به دنبال راه حلی برای پوشاندن هرگونه برآمدگی ناشی از جاسازی درب در سقف یا دیوار باشد.

در واقع یکی از ویژگی های باورنکردنی درب های محوری این است که می توان از آن ها بعنوان درب های مخفی استفاده کنید که پس از نزدیک شدن به محل جاسازی آن ها -که می تواند شبیه یک شیشه بزرگ یا دیوار با طرح ها و رنگ ها مختلف طراحی و ساخته شده باشد- تنها با یک فشار درب را بازکنید. حتی می توانید از سیستم های بازشو خودکار و هوشمند برای باز و بسته شدن درب ها استفاده کنید.

درب مخفی

درب مخفی

– طراحی و ساخت درب محوری در اندازه و شکل دلخواه:

سوالی که اغلب مشتری ها میپرسند این است که درهای محوری چگونه هستند؟ اندازه آنها چقدر است؟ در چه رنگ هایی می توانند ساخته شوند؟ آیا می توان درب محوری شیشه ای ساخت؟ حداکثر ابعاد درب محوری شیشه ای چند در چند است؟
پاسخ این قبیل سوالات یکسان است: شما می خواهید درب ورودی پیوت خانه تان چه شکلی باشد؟
در طراحی و ساخت این درب پیوت می توان از متریال مختلف (شیشه، چوب، سنگ، فلز و …) استفاده نموده و مطابق با سلیقه شما، رنگ دلخواهتان را ایجاد کرد. بعنوان مثال می توانید درب آلومینیومی پیوت با روکش چوبی ساده، شیشه یا حتی طرح سنگ مرمر داشته باشید.

– درهای محوری ( پیوت ) فضا را هدر نمی دهند:

درهای محوری با امکان ساخت در ابعاد بزرگ تر که یقینا باعث ایجاد دهانه های بزرگ تری می شوند، باعث می شوند تا از فضایی که برای دهانه های ورودی در نظر گرفته اید، نهایت استفاده را داشته باشید.
شاید ساده ترین مثالی که می توان به آن اشاره کرد، جابجایی وسایل داخل یا خارج از خانه (یا اتاق) است. با توجه به شرایط ، معمولا در جابجایی ها به دنبال وسیع ترین ورودی خانه هستند و در بیشتر موارد، این درب ورودی است.
برای این مثال، فرض کنید شما (معمار) یک دهانه ۶۴ اینچی (تقریبا ۱۶۲٫۵ سانتی متر) برای درب ورودی ساخته اید. که اگر هنگام ساخت درب، درب لولایی معمولی را انتخاب نموده باشید، قطعا در ورودی با دو لنگه خواهید داشت (لولاهای تک حالته بازشو برای ابعاد بزرگ کارایی مطلوبی ندارند). در این حالت برای وارد نمودن وسایل بزرگ، باید هر دو لنگه درب را باز کنید. در این خالت نیز در دو طرف ورودی فضای به هدررفته خواهید داشت.

به عبارت دیگر درب های دوتایی (دارای دو لنگه) باعث اتلاف فضا می شوند. اما درهای محوری که در اکثریت قریب به اتفاق از آن ها برای دهانه های ورودی بزرگ استفاده می شود. حتی با یک نقطه محوری افست، هنوز هم به اندازه کافی دهانه ورودی بزرگی را برایتان فراهم می کنند.
بعنوان مثال حتی اگر در مثال ما برای دهانه ۶۴ اینچی (تقریبا ۱۶۲٫۵ سانتی متری)، آفست (یا پیوت محوری) را در فاصله ۲۵% از چارچوب قرار داده باشیم، بازهم برای عبور یک دهانه ۴۸ اینچی (تقریبا ۱۲۱٫۹ سانتی متری) خواهیم داشت.

درب ورودی پیوت

درب ورودی پیوت

قیمت درب محوری (Pivot Doors & Windows)

قیمت درب محوری یا درب پیوت (یا لولا محوری)، با توجه به طرح مورد نظر شما، ابعاد موردنظر و همچنین نوع متریالی که برای ساخت آن ها نیاز است، محاسبه می شود.
شما می توانید به راحتی با مشاوران پارس آلومینیوم، تماس برقرار کنید و علاوه بر دریافت مشاوره درباره انواع درب و پنجره آلومینیومی و انواع درب های بازشو، مناسب ترین درب و پنجره آلومینیومی را مطابق با سلیقه خود انتخاب نموده و از قیمت ها نیز مطلع شوید.

پروفیل درب محوری :

مشخصات فنی پروفیل درب محوری در گروه پارس آلومینیوم :

  • نام پروفیل          : GC74
  • مدل پروفیل        : در محوری ترمال بریک
  • جنس               : آلومینیوم
  • پوشش             : آنودایز شده پودری الکترواستاتیک
  • عمق فریم         : ۷۴mm
  • عمق لنگه         : ۷۴mm
  • ضخامت شیشه :  تا ۵۲mm
  • روش نصب        : با استفاده از لاستیک EPDM
  • لبه شیشه گیر  : ۲۲mm

نداشتن محدودیت اندازه در انتخاب درهای ورودی ساختمان یکی از خواسته های معماری نوین است. سیستم GC74 برای درهای ورودی ساختمان و بصورت ترمال بریک طراحی شده است. این سیستم قابلیت استفاده بصورت محمری تک لنگه و بادبزنی بصورت تک لنگه و دو لنگه و در هر دو حالت با فیکس بغل یا بالا را دارد.

این سیستم با تحمل وزن ۲۵۰ کیلوگرم در حالت محوری وتا ۳۰۰ کیلوگرم در بازشوی بادبزنی راه حل مناسبی برای رسیدن به حداکثر ابعاد برای ورودی ساختمان ها می باشد. امکان نصب در کرتین وال و مخفی کردن فریم در مصالح ساختمانی از دیگر مزایای این سیستم است.

 

بیشتر بخوانید :
انواع درب پاکتی
درب تاشو (Bifold)

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و قیمت ساعت ۸ الی ۱۸